Axanova kent meerdere typen spiergel: koel gel, warmte gel en een activ gel. Alle producten bevorderen de werking en het herstel van spieren en gewrichten. Maar elk op een andere manier.

Spiergel Nederland effect van koel gel en warmte gel van Axanova

Spiergel introductie

Koel gel is in Nederland bezig aan een opmars, maar nog altijd minder bekend dan warmte gel. Dit komt vooral omdat veel Nederlanders de positieve effecten van de verkoelende spiergel onvoldoende kennen. Beide producten hebben hun eigen unieke uitwerking op het lichaam en houden op hun eigen manier spieren en gewrichten soepel. Hieronder leggen we de verschillende spiergels uit.

Werking koel gel van Axanova producten cool gel

Dit doet koel gel

Koel gel werkt zeer goed bij acute klachten. Denk aan een verrekking bij zwaar tillen. Een achillespees die gevoelig is bij de eerste stap uit bed. Of na klachten door een verkeerde werkhouding. De menthol uit de koel gel heeft een verkoelende werking die het gevoel per direct verzacht. Maar het product werkt ook zeer goed bij chronische probleemgebieden, zoals reuma, artrose of een langdurige ontsteking. In de Axanova cool gel en Axanova cool spray is ook het ingrediënt arnika toegevoegd. Dit natuurlijke ingrediënt bevordert de doorbloeding.

Werking van warmte gel Axanova spieren

Dit doet warmte gel

Warmte gel zorgt voor een plaatselijke en intense warmtewerking, wat de doorbloeding stimuleert. Warmte gel kun je bijvoorbeeld gebruiken voor aanvang van een wedstrijd of bij een stijve nek of rug om de spieren soepel te houden. Het middel houdt spieren soepel (wat verdere klachten voorkomt) en stimuleert het herstel.

Activ gel Axanova bij spieren en gewrichten

Dit doet activ gel

Er bestaan ook producten die zowel koelen als verwarmen, zoals Axanova activ gel. Het koeleffect vermindert acute klachten, waarna een warmte-effect optreedt. Dit zorgt ervoor dat spieren ontspannen, gewrichten soepel blijven en de doorbloeding op gang komt, zodat het herstel van spieren en gewrichten verder gestimuleerd wordt. Deze producten helpen met name tijdens of na zwaardere fysieke inspanningen, maar ook bij ontstekingsklachten van bijvoorbeeld de gewrichten. Het bestanddeel glucosamine in de activ gel en activ fluid, smeert de gewrichten en helpt gewrichten weer soepel te bewegen.