Er is niets zo vervelend als vastzittende spieren. Wat de oorzaak ook is, zo kom je er snel vanaf.

Ga vastzittende spieren te lijf

Het slapen in een verkeerde houding, werken in de tuin of onverwachte bewegingen maken, vastzittende spieren kunnen zomaar ontstaan. In de meeste gevallen verdwijnen de klachten na enkele dagen. Toch kan het geen kwaad om de natuur een handje te helpen. Er is namelijk niets zo vervelend als door pijn belemmerd worden in de dagelijkse werkzaamheden.

Fysieke oorzaken

De meest voorkomende oorzaken van vastzittende spieren zijn fysiek: te zwaar sporten, een beweging die de spieren niet gewend zijn, een verkeerde houding achter de computer of griep. Spieren hebben tijd nodig om te herstellen en beter te worden. Dat zorgt voor een stijf en vastzittend gevoel.

Stress als boosdoener

Daarnaast helpt het niet mee wanneer je niet lekker in je vel zit. Lichaam en geest werken namelijk nauw samen. Bij stress staan spieren onder meer spanning dan gebruikelijk en raken ze vermoeid. Probeer daarom te ontspannen wanneer de eerste verschijnselen van vastzittende spieren ontstaan. Dit voorkomt niet alleen erger, maar stimuleert ook een sneller herstel.

Weten wat het beste helpt?

Ontspannen is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Gebruik de producten van Axanova om vastzittende spieren te verzachten en het herstel te bevorderen. De gele lijn verzacht en herstelt na intensieve inspanning, de rode lijn bevordert het herstel door warmtewerking en de blauwe lijn verzacht acute klachten. Alle middelen werken op basis van natuurlijke stoffen, trekken direct in in de huid en vlekken niet.

Deze producten kunt u het beste gebruiken

Bij twijfel neem contact met ons op.