Aanvullende informatie

Stijve onderrug? Axanova hot belt biedt uitkomst. Het kompres wordt gedragen als een gordel en geeft langdurige warmte.

Warmte gordel voor stijve rug

Warmte kompres

Door de intensieve en gerichte warmte wordt de lokale huiddoorbloeding gestimuleerd.
Het aangename gevoel van warmte helpt om te ontspannen en heeft een positief effect op het welzijn.

De warmteontwikkeling wordt geactiveerd door zuurstof en wordt automatisch gestart onmiddellijk na het openen van de verpakking. Een kalmerend diepe warmte wordt bereikt na ongeveer 30 minuten. De warmte houdt ongeveer 12 tot 20 uur aan.
De gordel is gemaakt van stretch materiaal waardoor hij voor iedereen comfortabel te dragen is, de gordel wordt aan de voorzijde met klittenband aan zichzelf vast gezet en blijft meerder uren op de juiste positie zitten.

Gelieve de bijsluiter / gebruiksaanwijzing zorgvuldig te lezen voordat u de Axanova Hot Belt gebruikt.

Stijve onderrug na langdurig zitten

Stijve rug

Lage rugklachten is, na schouder en nekklachten, de meest voorkomende klacht van het bewegingsapparaat. Geschat wordt dat, op ieder moment, minimaal 10% van de bevolking van de geïndustrialiseerde landen last heeft van zijn/haar rug. Jaarlijks gaan er van de 1000 patiënten 35 naar de huisarts vanwege rugklachten. Bij een klein percentage van deze mensen (minder dan 10%) kunnen de klachten verklaard worden vanuit een specifieke aandoening. Door middel van onderzoek zal de huisarts deze mensen specifiek behandelen c.q. doorverwijzen. Bij meer dan dan 90% van de patiënten kan echter geen oorzaak gevonden worden. Dit noemt men aspecifieke rugklachten. In principe kan iedereen aspecifieke rugklachten krijgen. Het blijkt dat de meeste mensen voor hun 30e jaar wel eens klachten hebben gehad. Heel vaak blijft het bij een éénmalige episode. Sommige krijgen echter in korte tijd steeds weer klachten. Vaak blijken er dan één of meer van de volgende factoren aanwezig te zijn waardoor de klachten steeds weer terugkeren.

- Slechte houding en/of beweging
- Spierzwakte
- Stijfheid van de wervelkolom
- Overgewicht
- Verkortingen van spieren
- Beperkte heupfunctie
- Beenlengte verschil
- Bekkeninstabiliteit

De ernst van deze aspecifieke rugpijn mag zeker niet gebagatelliseerd worden. Dit blijkt uit het feit dat rugklachten een belangrijke plaats innemen bij de oorzaken van toetreding tot de WAO. Van de mensen met lage rugklachten blijft 25% enige tijd thuis van het werk en 10% kan zelfs een aantal maanden niet werken. Van de grootste groep ligt de leeftijd tussen de 35 en 55 jaar. Rugklachten treden op bij zowel bij beroepen met sterke dynamische belasting (veel tillen en bewegen) als bij beroepen met sterk statische belasting (veel werken in dezelfde houding).

De Axanova hot Belt kan u langdurig verzachting geven bij stijve spieren in de onderrug.